10. august 2021 - 14. etape fra Viborg til Skelhøje (18 km)

14. etape fra Viborg til Skelhøje.

Afgangen fra den smukke domkirke i Viborg foregik i regnvejr. Jeg skal dog ikke klage. Det er første gang jeg løber ind i regn på denne tur. Heldigvis var regnen ikke så kraftig og det gik i sig selv, da jeg kom ud i den sydvestlige del af Viborg, på vej ind i den store plantage, hvor jeg samtidig gik lidt i læ af træerne.

Heldet følger jo en vis slags mennesker og i takt med, at ruten blev mere og mere smuk, begyndte solen også at “titte” frem. Jeg kom lige forbi Hald Ege Efterskole, hvor vi afleverede Caroline den anden dag og havde egentlig truet hende med, at jeg ville komme forbi og se, om der var rent på værelset og “lave en scene”, men hun slap denne gang.

I stedet gik turen videre gennem det smukke landskab, hvor jeg nede ved Niels Bugges Kro, nåede til Hald Sø. Mens jeg gik langs søen, kom der en lille byge, mens solen stadig skinnede og det lys, der kom, mens det spejlede sig ned i søen, skal opleves. Det kan ikke fanges på billeder.

Hald Sø er en af de reneste og dybeste søer i Danmark og få steder, er den godt 30 meter dyb. Videre det gik til Dollerup Bakker. Her ville mit offline-kort ikke samme sted hen, som pilene viste. Jeg måtte derfor ud på en lille omvej, ift. kortet, da jeg lod pilene afgøre hvor jeg skulle hen. På toppen af bakkerne, var der en vanvittig flot udsigt ud over Hald Sø. Få steder er Dollerup Bakker op til 80 meter høje og der er ikke noget at sige til, at man nærmest får udsigten forærende.

Skelhøje var målet for dagens tur. En lille hyggelig by, hvor jeg har fundet et B & B. Et skønt sted. Eneste ulempe er en dårlig netforbindelse, men skulle udfordringerne aldrig blive større, går det nu nok. Nu venter en god nats søvn, inden turen går videre i morgen.

Samlet set var dagens tur lidt over 18 kilometer og det begynder vel at blive en anelse utroværdigt, men denne tur sniger sig også på podiet, hvis jeg skal dømme ud fra de første 14 etaper, når det gælder skønhed. Det kunne regnen ikke en gang ødelægge.